Kurser i jonglering

Jonglering är bra för både kroppen och hjärnan, alla borde jonglera. Vi erbjuder två jongleringskurser, en för dig som vill lära dig grunderna och en för dig som vill lära dig mer avancerad jonglering.

Det finns också möjlighet att få prova på poi, diablo eller flowerstick. För att genomföra en kurs så behövs minst fyra deltagare.

Jonglering

Jonglering är kursen där du lär dig grunderna i att jonglera med tre bollar. Här finns även möjlighet att testa på poi och liknande aktiviteter.

Kurstid: Ca 3 timmar
Pris: 300kr per person 
större grupper: fråga om offert

Jonglering 2.0

Avancerad jonglering

Jonglering 2.0 är en kurs där du som kan grundläggande jonglering får testa på att jonglera med eld och lära dig trick med både bollar och kägglor.

Kurstid: Ca 2 timmar
Pris: 300kr per person
Maxpris: 1500kr

 

Varför ska man jonglera?

Jongelringsbollar

Jonglering är bra för både kroppen och hjärnan. Det är avslappnande, alla borde ha jongleringsbollar som kan tas fram när stressen blir för stor. Jonglering lär dig hålla många bollar i luften – både bokstavligt och bildligt.

År 2008 gjordes en studie på Oxford University där det framkom att jonglering stimulerar hjärnan och dess utveckling på barn och vuxna. I gruppen som fick lära sig jonglera och öva såg forskarna en tillväxt i deras hjärnor. Oavsett om de blivit riktigt duktiga på att jonglera under övningstiden eller fortfarande hackade sig fram syntes en tydlig utveckling och tillväxt i hjärnan.

Jonglering förbättrar även din hand-ögon koordinationen, gör dig lika skicklig med båda händerna, förbättrar din balans, motorik, känsla för rytm. Och inte nog med det, jonglering är också stresslindrande och får alltså till och med hjärnan att växa. Denna konst kan vi lära dig.